Locinox Geluidsscherm ProjectWaregem

Geluidsschermen voor Locinox zijn nieuwe pand in Waregem

Mopriwand Geluidsschermen bij Locinox

Bij Mopriwand ligt onze focus op het creëren van oplossingen die zowel functioneel als esthetisch aantrekkelijk zijn. Een prachtig voorbeeld hiervan is ons recente project bij Locinox, dé marktleider in hang-en-sluitwerk voor hekwerken en poorten. Gelegen in Waregem, België, heeft Locinox een modern distributiecentrum dat dagelijks tal van logistieke activiteiten herbergt. Om de omliggende buurt te beschermen tegen het geluid van inkomende en uitgaande vrachtwagens, hebben we in samenwerking met onze partner Tereco uit Breda een indrukwekkend geluidsscherm geïnstalleerd.

Met een hoogte van maar liefst 5 meter biedt het Mopriwand geluidsscherm een effectieve barrière tegen het geluid van de logistieke activiteiten. Wat dit scherm echter echt bijzonder maakt, is de combinatie van geluidsabsorptie en geluidsisolatie. Het Mopriwand systeem is ontworpen om geluid tot wel 20 dB te absorberen en daarnaast 18 dB aan geluid te isoleren. Maar wat betekent deze termen nou eigenlijk precies?

Absorptie van geluid

Geluidsabsorptie houdt in dat het scherm geluidsgolven opvangt en deze omzet in warmte, waardoor het geluid als het ware verdwijnt in plaats van terug te kaatsen. Dit is essentieel in drukke omgevingen, zoals de distributiezone van Locinox, omdat het ervoor zorgt dat het lawaai van vrachtwagens niet weerkaatst wordt naar andere delen van het terrein of de buurt. Door het geluid effectief te absorberen, creëren we een veel stillere omgeving, zowel binnen als buiten het terrein.

Daarnaast biedt het geluidsscherm ook geluidsisolatie, wat betekent dat het geluid dat door de logistieke activiteiten wordt geproduceerd, niet door het scherm heen dringt. Dit zorgt ervoor dat de geluidsoverlast voor de omliggende woningen aanzienlijk wordt verminderd. Zo blijft de rust in de buurt behouden, terwijl Locinox ongestoord haar logistieke operaties kan voortzetten.

 

Dit project laat zien hoe veelzijdig de Mopriwand geluidsschermen zijn. Hoewel ons product vaak wordt toegepast in particuliere en bedrijfsmatige settings, bewijst dit project dat onze schermen net zo effectief zijn in industriële projecten, maar zeer zeker ook bij infrastructuur- en wegenbouwprojecten projecten. Dankzij onze vakkundige partner Tereco gevestigd te Breda die de installatie heeft gedaan  is dit tot een geslaagd en prachtig project gebracht.

Met dit project tonen we aan dat industriële efficiëntie en wooncomfort hand in hand kunnen gaan. We zijn trots op het resultaat en kijken uit naar toekomstige projecten waarin we de kracht van Mopriwand geluidsschermen verder kunnen demonstreren.

VOLG ONS EN ZIE MEER!

🔔Vergeet niet om Mopriwand te volgen, zodat je altijd op de hoogte bent van de laatste projecten en nieuwsberichten!

 

Mopriwand LinkedIn profile Icon     Mopriwand Pinterest profile Icon     Mopriwand Facebook profile Icon     Mopriwand Instagram profile Icon

Mopriwand privacy en rust

Geïnteresseerd door wat je hebt gezien, en vragen over de mogelijkheden van Mopriwand geluidsschermen?
Mopriwand staat voor je klaar!
Neem dan contact met ons op

Bel +31 (0)85 483 31 60
of mail info@mopriwand.com


Nog niet genoeg gezien?

Bekijk hier een van de andere uitgevoerde projecten.